Міняла

Наше життя нагадує обмінник, кожного дня ми вирішуємо, що сьогодні будемо обмінювати, наш час на гроші чи здоров'я на роботу, а може наші старання за повагу? Вирішувати це лише нам, а для того, щоб досягати найкращих результатів нам потрібно навчитись бути хитрим «мінялою».

В далеких 90-х на всіх ринках СНГ активно розвивали свою діяльність так звані «міняли». Розпад СРСР спонукав багато змін, зокрема зміну фінансової системи. При її нестабільності, очевидним шляхом збереження власних накопичень був обмін національної валюти на більш надійну – долар. Однак обмінних пунктів було недостатньо, щоб задовольнити новий попит людей. Тож попит породив пропозицію, яка не заставила себе довго чекати!

1
Міняли виконували на-пів-законну роль пунктів обміну валюти, отримуючи при цьому прибуток за рахунок різниці торгівлі валютою (купували дешевше – продавали дорожче). Різниця між цими значеннями складала чистий прибуток, або «маржу». Від того, наскільки ефективно працював міняла, відповідно і залежала його маржа. Згодом обмінні операції ставали різноманітніші, добавлялись нові валюти, такі як: фунт, євро, франк. Міняли росли і розвивались, відкриваючи повноцінні ринкові точки і узаконюючи бізнес. Найкращі з них пішли далі, відкрили банки, кредитні організації, фонди. Однак, як це не було дивно, вони вже здебільшого не продавали, а купували!

Ринок життя

Аналогія ринку валют прекрасно відповідає більш реальному ринку, ринку нашого життя. Однак на відміну від першого, цей ринок торгує з нами набагато ціннішими ресурсами та робить це способами які ми можемо і не помітити ніколи. Валютами цього базару є безліч ресурсів, однак розглянемо чотири найважливіші з них: час, здоров’я, статус, матеріальні цінності (гроші, золото, майно…).

Фундаментальним і базовим ресурсом є час. Ми не знаємо скільки нам відведено часу на цій планеті і не можемо його отримати більше ніж його в нас є. Цю валюту для себе самого не придбати ні за які гроші, однак саме нею ми і розплачуємось за все. Використовуючи свій час ми можемо заробляти гроші, стаючи при цьому багатшим. Можемо вкладати свій час у своє тіло, зміцнюючи здоров’я. А можемо стати директором компанії, довгі роки працюючи та отримати в результаті високий соціальний статус. Але, щоб ми не міняли, першочерговим ресурсом завжди буде час.
3

Отримуючи похідні ресурси часу, ми можемо використовувати їх між собою. Здоров’я можна поміняти на гроші, займаючись важкою працею. Можна отримати вищий соціальний статус, розвиваючи своє тіло. Соціальний статус, своєю чергою, може принести самі матеріальні цінності. Варіантів обміну цих ресурсів ціла маса, а ми – міняли!

Кожного дня ми вирішуємо, на що можемо розраховувати міняючи одну життєву валюту на іншу. І від нашої успішності буде залежати наше майбутнє і якість нашого життя.

Будучи дітьми, у нас є багато часу і здоров’я, однак нема ні грошей, ні статусу. У надії успіху ми починаємо міняти ресурси. В кого виходить краще, а в кого виходить гірше. Самий негативний варіант розвитку подій приходить тоді, коли людина поміняла свій час і своє здоров’я намарно: наркотики і інші розваги. Сума таких дій складає старого пердуна в якого нема ні статусу, ні здоров’я, нема грошей, а таймер вже ось-ось буде дзвонити.

З іншої сторони, найкращі з мінял йдуть за рамки звичайних правил. Ці люди стають директорами, бізнесменами, займають провідні державні посади. Коротко кажучи, ці особи міняють свій час таким чином, щоб отримати якомога більше грошей, статусу і здоров’я, при цьому, затративши мінімальну кількість свого життя.

Як вони це роблять? Вони купують безцінний час інших людей на те, чого в них більше ніж достатньо – гроші. Якщо час це найцінніший ресурс людини, то гроші - найдешевший. Лише міняючи найцінніший час на найдешевший, ми можемо стати дійсно крутими мінялами!

Результат таких дій, це успішна, багата людина, що змогла зберегти при цьому своє здоров’я і в якої досить часу, щоб насолодитись результатами свої праці.

5

Для успішних людей гроші найменш цінний ресурс, а понти це лише дешева показуха. Для більшості, власний час – найменш важливий ресурс, а гроші, розваги і понти, це кінцева ціль існування. Різниця психіки багатих і бідних людей колосальна. Саме вона і ніщо інше визначає суть особистості і як наслідок якість її життя.

Для того, щоб покращити своє існування тобі лише потрібно навчитись правильно використовувати свій час. Вкладати його в справді цінні речі. Стати чудовим «мінялою» - це означає знати справжню вартість речей і цінувати їх значущість!

Потрібна консультація юриста?

Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами
найближчим часом
Консультація
youtube icon telegram icon telegram icon