Паспорт

 

Паспорт це документ, що підтверджує громадянство особи. За допомогою цього інструменту держава в змозі ідентифікувати та контролювати усе населення. Навіщо і як довго триває цей тотальний контроль?

Держава це система вірувань

Перші держави на нашій планеті з’явилися близько п'ятдесяти століть тому. Існують різні точки зору та теорії їх створення: патріархальна, теологічна, договірна, завойовницька тощо. Усі ці теорії вірні, адже держава може виникнути внаслідок кожного з процесів, що описується в них та трансформуватись під їхнім впливом згодом. Сім’я здатна утворити родину, а та своєю чергою плем’я, плем’я вибере вождя, вождь запровадить вірування, вірування переростають в релігію, релігія створить традиції, традиції визначать закони – домовленості. Одні соціуми будуть завойовувати інші, закони змішуватись і трансформуватись.
1

Однак в якій би державі ми б не жили, ми завжди будем існувати в людському соціумі, адже люди соціальні істоти. І як у всіх соціальних істот, у нас є своя ієрархія. Ієрархічний інстинкт та домінування є частиною нашої психології, хочемо ми того чи ні (слухатись авторитета: батька, вчителя, викладача, начальника, та своєю чергою теж бути авторитетом для інших). У нашому соціумі завжди будуть існувати селяни, поміщики та еліти (низький клас, середній клас і високий клас).

Низький клас «селяни» – прості роботяги які гнуть горба з дня в день, щоб забезпечити своє існування та існування еліт шляхом сплати податків.

Середній клас «поміщики» – здебільшого вихідці з селян, по іншому «інтелігенція», шляхом своїх інтелектуальних здібностей створюють бізнес, що забезпечує робочі місця низькому класу та основний потік податкових зборів для еліт. Основною особливістю середнього класу є самодостатність та свідомість, що робить його потенційним конкурентом еліт в боротьбі за владу!

Високий клас «еліти» – стоять у руля соціуму, тому вирішують напрямок його руху, безпосередньо наближені до годівниці (податків від низького та середнього класу), виконують функції керівництва (авторитарне домінування) та контролю усього кріпосного населення країни.

Так, держава – це система законів визначених вищим класом метою яких є контроль та використання середнього і низького класу. Для еліт законів (віри) не існує!

Тому з самого першого моменту створення держави її основною метою є не охорона інтересів та прав простого народу, а тотальний контроль. Усі інші терміни та визначення «держави», що містяться у підручниках це пропаганда та один з основних методів такого контролю – система вірувань створених нашим вождем. І вона існує лише за двох причин: повага і страх. Якщо немає ні одного, ні іншого така система рухне. Це довела не одна імперія: Римська імперія, Персидська імперія, Арабський халіфат, СССР і ще не раз доведуть у майбутньому.

Коли зникає повага і страх до еліт, вони втрачають владу. Їх місця слідом займають нові «борці за демократію», створюється нова система вірувань у нового лідера, круг повторюється. Тому для того, щоб зберегти свою владу потрібно постійно підтримувати віру нижчих класів в його єдність з елітами в підтриманні однієї справи – «свободи держави і народу». Одним з інструментів та атрибутів підтримання такої нав’язаної віри, а за одно і поголовного контролю населення був створений – паспорт.

Історія створення паспорту

У Стародавньому Римі плебеї та феодали спричиняли масу проблем патриціям борючись за свої права. Вони постійно влаштовували протести і бунти, погрожуючи переїздом на постійне місце проживання до інших держав. Технічно це було дуже просто, через те, що не існувало чітких границь між територіями, а головне – точного обліку населення. Тому кожна бажаюча, вільна людина того часу могла легко реалізувати свої бунтарські потяги та змінити свого хазяїна. Натомість такі дії сильно підірвали авторитет патриціїв, вони втрачали прибуток з феодалів і плебеїв, а головне те, що їх переставали боятись і поважати, що зменшувало владу. Зрештою це був один із факторів який привів до занепаду і знищення Римської імперії.

3

Немає точного часу, коли і де був створений перший паспорт, однак є точне розшифрування значення цього слова. Від латинської: passer – проходити і port – порт (проходити порт). Спочатку паспорти видавали морякам, адже порти як і мореплавство були основними засобами транспортування товарів і людей. Пізніше документ стали видавати усім, що дало можливість швидко, точно і легко ідентифікувати особу, її громадянство та статус. Коротко кажучи, був створений новий інструмент експлуатації одних приматів іншими. Тепер ніхто не міг так легко змінити свого хазяїна і власну особистість будучи не задоволеним чинною владою.

Паспортний контроль

Будь-які бунтарські пориви тепер легко можуть обернутися строком у тюрмі за підробку посвідчуючих особистість документів на термін до двох років позбавлення волі згідно зі ст. 358 Кримінального Кодексу України. Адже лише органи влади можуть видавати такі документи, корегувати та змінювати інформацію в них, припиняти їх дію. Звичайно ж це робиться для «блага населення»: протидії злочинності тероризму, корупції, відмиванню грошей – втирають вони нам кожен раз, придумуючи новий закон і добавляючи ще один податковий збір.

Користуючись вірою населення у свою владу, еліти відібрали можливість свободи пересування простої людини навіть у межах власної країни. Куди б ти не пішов і не звернувся – пред’яви свій паспорт.

5

Звичайно, можлива і процедура зміни громадянства, але чи є вона доступною? Згідно з нормами законодавства України подвійне громадянство заборонене, тому для того, щоб отримати нове, спершу потрібно відмовитись від старого. Для цього потрібно відповідати таким основним критеріям: проживати за кордоном на постійній основі та отримати дозвіл на набуття громадянства в іноземній державі. Після цього один паспорт припиняє свою дію і набуває чинність інший. Тепер дань можна платити іншим елітам вже з новим красивим і можливо більш «сильнішим» паспортом. Словом, паспорти бувають не лише різних кольорів, а і різної сили.

Паспортний ринок

Паспортний ринок, це можливість придбати паспорт іншої держави за гроші. Річ у тому, що існують такі країни для яких бабки важливіші «боротьби з терористами». Тому лишаючи усі популярні пропагандистські вірування, вони одразу пропонують купити документ свого підданства за певну суму піастрів.

Наприклад, Королівство Тонга, що знаходиться посеред «ніде» в тихому океані. Людей нема – грошей значить теж, а голодні еліти, нажаль, є всюди! Тому покійний король Тупоу IV ще давним-давно вирішив почати не хитру кампанію, що триває і по-сьогоднішній день. Будь-який бажаючий може цілком легально придбати паспорт цього королівства за 20 000 доларів США. Уся Південно-Східна Азія почала косо дивитись на Тупоу IV після такої ринкової пропозиції, а в ряді країн такий паспорт взагалі перестав вважатися документом, що посвідчує особистість людини. Паспорт Королівства Тонга, це – слабкий паспорт.

Схожа практика є в багатьох країнах, однак нема таких комфортних цін! Зазвичай, для того, щоб отримати сильний паспорт потрібно проінвестувати близько 100 000 доларів США в місцеву економіку (купити нерухомість, акції, облігації тощо). Так, Павло Дуров придбав громадянство карибської держави Сент-Кітс і Невіс: ціна питання склала 250 000 доларів США, отримав сильний паспорт і тепер він може не платити податки на Батьківщині і подорожувати в більшість країн світу без віз. Найсильнішим вважається японський паспорт, тому, що за ним можна вільно подорожувати у 190 країн світу. Найслабкіший – паспорт Афганістана (лише 30 країн). Слабкий паспорт каже про проблеми країни: війни, корупція, нестабільність економіки, диктатура. 
8

Вирішувати тобі, чи потрібен новий паспорт, чи влаштовує і старий. Однак, куди б ти не поїхав і який би ти документик не отримав, ти завжди будеш рабом, поки ти віриш в його силу і значущість. Адже будь-яка країна світу це не паспорт, а люди. Саме вони визначають його силу, а не навпаки. Ми можемо зробити себе сильнішими, якщо перестанемо вірити у нав’язані нам ідеї та набутий менталітет, ставши свідомими та самодостатніми громадянами. Усе, що нам потрібно це знання і віра в силу кожного з нас.

Читайте також

Потрібна консультація юриста?

Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами
найближчим часом
Консультація
youtube icon telegram icon telegram icon