Stellar

Stellar (XLM) – криптовалюта на основі Blockchain платформи метою якої є здійснення швидких, точних і дешевих платежів, а також передачі цифрових активів по всьому світу.

Конкурент для Ripple - Stellar

Початково криптовалюта Stellar була реалізована на протоколі Ripple, однак у 2015 році  платформа була переосмислена. Stellar створив власний протокол, а токени були перейменовані в «lumens». Річ у тім, що одному з засновників Stellar – Джеду МакКаледу не подобався проект Ripple через свою залежність від людського впливу і обмежену децентралізованість.
1

Так, lumens в лиці Stellar змінили протокол роботи з BFT на SCP. Розробка власного принципу роботи криптовалюти з новим алгоритмом дозволила Stellar компенсувати основний недолік  Ripple. Подібно мережі Bitcoin, у мережі Stellar кожен її учасник може створити вузол і брати участь у незалежному формуванні блоків транзакцій (децентралізованої бухгалтерії). На генерацію блока мережі необхідно лише від двох до п'яти секунд. Комісія за транзакцію є мінімальною і складає всього 0,00001 XLM. А сама система дозволяє обмінювати будь-які активи без необхідності попередньої конвертації. Мало того, на платформі Stellar можливе створення смарт контрактів, що чудово підходить для простих та децентралізованих додатків.

Таким чином, Stellar був створений як сильний інструмент, що повинен зробити більш доступним трансграничні платежі і в перспективі замінити собою систему SWIFT на ряду з Ripple, однак вже в більш вільному фінансовому середовищі.

Читайте також

Потрібна консультація юриста?

Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами
найближчим часом
Консультація
youtube icon telegram icon telegram icon