Ripple

Концепція протоколу Ripple (XRP) з’явилась дуже давно, ще за декілька років до того, як було створено Bitcoin. Першу версію цієї системи запустили у 2005-му році і її метою стало здійснення швидких та безпечних онлайн-переказів через інтернет. До створення Blockchain платформи, схожої з системою Bitcoin, приступили вже у 2011-му році. Тоді ж молодому криптовалютному ринку і представили Ripple, що продовжує своє існування і по-сьогоднішній день.

Нова фінансова платформа - RIPPLE

Основною відмінністю Ripple від Bitcoin є те, що Ripple умовно децентралізована криптовалюта. Адже Ripple є приватною компанією, що лише намагається забезпечити пропозицію на майбутній попит фінансової системи: швидкий, надійний та маловитратний спосіб обміну ресурсами між користувачами інтернет мережі. По-суті, ця компанія намагається створити сучасну банківську систему, яка у своїй основі використовує технологію децентралізованого реєстру та криптографічного шифрування даних. Технологічна архітектура цієї криптовалюти побудована на системі шлюзів, які обслуговують сотні приватних серверів в різних точках світу (децентралізований реєстр, або ж – Blockchain), однак на відміну від Bitcoin він є абсолютно підконтрольним.

intro

Початково компанія Ripple орієнтувалась на співробітництво з банками та провайдерами платіжних систем, тому мережа цієї платформи дозволяє проводити операції з будь-якими валютами та активами, що дає проекту великий потенціал розвитку. Окремо необхідно зазначити, що комісія за транзакції в мережі Ripple є мізерною та складає всього 0,00001 XRP не залежно від суми переказу. Це дозволяє користувачам цієї системи здійснювати миттєві та безпечні перекази великих грошових сум майже безплатно, що не має аналогів в сучасній фінансовій індустрії! Яка ж глобальна перспектива Ripple?

На даний момент для міжнародних грошових переказів використовують всім добре відому систему SWIFT. Вона відмінно справляться зі своїми функціями, але у неї є два суттєвих недоліки. Перший недолік це повільність транзакцій! Трансграничні платежі через цю систему займають 3-5 банківських днів. Другий недолік – висока комісія, що виникає через декілька операцій по конвертації валют та обробці паперової документації.

Своєю чергою протокол Ripple дозволяє проводити трансграничні перекази між банками різних країн за лічені секунди з фіксованою, мінімальною комісію, що може слугувати майбутньою еволюцією фінансових, міжнародних платежів в еволюціонуючому глобалізованому світі! Мало того, можливості криптовалюта Ripple не обмежуються звичайними транзакціями. На базі цієї платформи теоретично можливо створити глобальний інтернет-ринок зі швидким обміном різними активами, від валют до дорогоцінних металів, акцій та облігацій. Зроби свій вклад у власне фінансове майбутнє.

Читайте також

Потрібна консультація юриста?

Заповніть форму і ми зв’яжемося з Вами
найближчим часом
Консультація
youtube icon telegram icon telegram icon